Gotowanie z konopi - jak zrobić olej do gotowania z konopi i używać go w codziennych potrawach i napojach

Wyciągnij wnioski:

Producenci CBD muszą dodawać konserwanty w swoich produktach, aby zwiększyć okres przydatności CBD do spożycia. Jeśli jesteś kucharzem, możesz przygotować własne CBD, używając podstawowych składników i czynności, których możesz używać na co dzień. Rozdrobnij kwiaty CBD, wymieszaj z mąką canna i podgrzewaj przez co najmniej 3-4 godziny. Odcedź olej i przechowuj pozostałości, oba mogą być używane w różnych rzeczach. Możesz użyć oleju w żywności, a pozostałości jako część sosu sałatkowego.

Czy nie zgodzisz się z tym, że pomysł dodatków i konserwantów obecnych w naszych pakowanych artykułach spożywczych często nas niepokoi? Że nawet produkty twierdzące, że są w 100% organiczne mogą mieć odrobinę tego czegoś ekstra w środku, aby zwiększyć ich trwałość, prawda? To z pewnością nas niepokoi. To samo odnosi się do wszystkich tych leków i produktów zawierających konopie indyjskie. Mamy pełne prawo być sceptyczni.

Wszyscy możemy znać małą firmę lub dwie, które są organiczne, produkują świeże ekstrakty roślinne. Znacznik wysokiej ceny może być jednak wyłącznikiem. Może wydawać się problematyczna dla tych, którzy szukają sposobu na włączenie marihuany i jej naparów do swojego stylu gotowania i konsumpcji. Nie martw się, mamy cię na oku. Wyjaśnimy ci jak zrobić olej do gotowania z konopiUżyj go do gotowania i przygotowywania napojów.

SPIS TREŚCI

  • Jak zrobić olej do gotowania z konopi?
  • Gotowanie z konopi

Jak zrobić olej do gotowania z konopi?

Olej do gotowania z konopi lub masło są używane przez wielu jako zwykłe medium do gotowania. Proces wymagany do ich przygotowania jest praktycznie taki sam. Jeśli już o tym słyszałeś, to jest toDekarboksylacjaJest to metoda szeroko stosowana, ale jest długotrwała, wymaga kontrolowanego ciepła i dużo cierpliwości. Chodzi o to, aby w tym procesie wydobyć maksymalną ilość kannabinoidów i terpenów z rośliny do oleju. Aby uzyskać maksymalne korzyści, które roślina ma do zaoferowania.



Przygotowanie

Zanim przejdziemy do tego procesu, trzeba poznać trochę historii. Podstawowym know how, które każdy musi posiadać jest to, że roślina Cannabis zawiera dwa główne składniki. THCA i CBDA. Ten pierwszy znajduje się w Cannabis typu roślin i jest psychoaktywny, podczas gdy drugi znajduje się w konopi typu i jest niepsychoaktywny. Oba różnią się mocą, stężeniem i biodostępnością w zależności od rośliny, metody ekstrakcji, użycia i przechowywania. Oba te są obecne w roślinie żeńskiej, ale nie są dostępne dla organizmu ludzkiego. Po dekarboksylacji, zarówno THCA jak i CBDA są tonowane do ich neutralnych form, odpowiednio THC i CBD. To właśnie te formy chcemy wykorzystać jako substancje korzystne. Więc to, czego będziemy potrzebować to:

  • 1 filiżanka zmielonego kwiatu konopi
  • 1 filiżanka oleju do gotowania (najlepiej lekkiego, jak olej kokosowy lub oliwa z oliwek extra virgin)
  • Cedzak/ ściereczka do czyszczenia/ muślin
  • Wolnowar/ rondel/ podwójny kocioł
  • Młynek (prosty działa najlepiej)

Procedura

Weź kwiaty i zmiel je. Zaleca się, aby nie rozdrobnić ich na drobniejsze kawałki niż rozmiar porów sitka, w przeciwnym razie znajdą się one w oliwie. Dokładne mielenie nie jest tutaj celem. Połącz zmielone konopie i olej w równych proporcjach w wybranym naczyniu.

W zależności od użytego naczynia, należy zachować szczególną ostrożność. Zbyt wysoka temperatura i nieostrożność mogą wpłynąć na jakość oleju.

  • W przypadku rondla - podgrzewać na wolnym ogniu przez co najmniej 3 godziny. Wielokrotnie mieszać. Ta metoda wymaga najwięcej uwagi, ponieważ patelnia jest najbardziej podatna na przypalenia. Szanse na przypalenie i przyklejenie się do boku lub "zanieczyszczenie" są wysokie.
  • Wprzypadku wolnowaru - podgrzewać nawolnym ogniu przez 4 do 6 godzin, od czasu do czasu mieszając. Jest to bezpieczniejsze niż rondel i nie wymaga stałego nadzoru.
  • W przypadkupodwójnego kotła - podgrzewaj na wolnym ogniu przez co najmniej 6 godzin, a najlepiej 8. Idealne jest sporadyczne mieszanie.

Wskazówki boczne: Dodaj niewielką porcję wody, aby zapobiec przypaleniu lub spaleniu. Nie dodawaj więcej niż niewielką ilość. Niezależnie od użytego przyboru lub sposobu ogrzewania, temperatura nie powinna przekraczać 245 stopni F w całym procesie.

Odcedzanie i przechowywanie

Weź pojemnik do przechowywania, najlepiej szklany, umieść sitko lub chustę serową na górze i wlej olej. Nie ściskaj ściereczki podczas odcedzania. Filtrat lub pozostałość w sitku można przechowywać oddzielnie. Można go wysuszyć i użyć do dressingu, dodatku do sałatek itp.

Olej może być używany do 2 miesięcy. Jego jakość może być zachowana, jeśli jest przechowywany w lodówce przez dłuższy czas. Gotowanie z olejem z konopi nie jest zalecane w przypadku przedmiotów, które wymagają wysokiej temperatury do gotowania. Nie zaleca się również pieczenia w kuchence mikrofalowej lub piekarniku w wysokiej temperaturze przedmiotów, w których znajduje się olej z konopi lub masło.

Gotowanie z marihuaną

Jest to wciąż niezbadane terytorium, ponieważ ludzie wciąż eksperymentują i odkrywają nowe sposoby wykorzystania konopi w żywności i napojach. Gotowanie z konopiami zależy od regionu, w którym mieszkasz, twojej palety smaków i dostępności różnych składników. Najlepiej zacząć od podstaw i od tego momentu rozwijać się w tym kierunku. Oto mały przewodnik na początek, co zrobić z konopiami.

Szczep

Istotne jest, aby znać swój szczep przed rozpoczęciem gotowania z nim. Na przykład użyj szczepu Sativa, aby ożywić i dodać energii, podczas gdy Indica jest idealna do relaksu, uspokojenia i odprężenia. Cała rodzina tej rośliny posiada różne terpeny o różnych właściwościach. Zagłębianie się w kombinacje smakowe i zapachowe może przynieść ekscytujące doznania kulinarne.

Przepis

Jak by to było dodać konopie do swojego ulubionego dania? Hipotetycznie można ją stosować do wszystkiego, ale jest ona podatna na ciepło, co oznacza, że wysokie temperatury, w których gotuje się nasze zwykłe jedzenie, mogą zdenaturować konopie. Więc wybierz przepis, który wymaga niskiej temperatury i ma najlepiej niskotłuszczowy olej, taki jak oliwa z oliwek, olej kokosowy lub masło jako część składników. Jest ich wiele, więc możesz wybrać dowolny i eksperymentować dalej.

Napary

Był czas, kiedy brownies chwastów były wszystkie wściekłość dla "zabawy z nim. Ale ostatnio widzimy bardziej wyrafinowane i odpowiedzialne podejście do marihuany. Wybierając medium do infuzji, można eksperymentować z innymi rodzajami niskotłuszczowych olejów i maseł dostępnych na rynku. Każda infuzja prowadzi do innej kombinacji smakowej i innego aromatu. Szefowie kuchni i guru stylu życia wymyślają przepisy wyłącznie do tego celu. Zmielone konopie są również używane jako dressing, dodatek, a nawet dekoracja do sałatek i tym podobnych.

Napoje

Co jest lepsze niż uspokajająca herbata rumiankowa? Herbata rumiankowa z dodatkiem marihuany. Wyobraź sobie bardziej uspokajające, a jednocześnie energetyzujące doświadczenie niż kiedykolwiek wcześniej. Napoje na bazie konopi i napoje z dodatkiem konopi już zaczęły trafiać na rynek. Branża ta będzie się rozwijać wraz z upływem czasu i wzrostem akceptacji społecznej dla tych napojów. Herbata z konopi wymaga włączenia tego samego naparu z konopi, który przygotowaliśmy wcześniej. Napar z oleju kokosowego lub masła jest dobrą opcją dla herbat. Przepisy na napoje i drinki na bazie naparu z konopi indyjskich są dostępne w Internecie.



Kliknij, aby ocenić ten post![Total: 2 Average: 3]

Zobacz również

Galeria
O serwisie

W ostatnim czasie, marihuana to bardzo popularny temat. W wielu krajach trwają obrady na pozwolenie używania jej w celach medycznych. W niektórych jest to już możliwe. Dla czego marihuana w dalszym ciągu wzbudza kontrowersje? Czym tak na prawdę jest to zioło i do czego może zostać wykorzystane? Odpowiedzi znajdują się w serwisie. 
​Zapraszamy do miłej lektury!